Overslaan en naar de inhoud gaan

Groeten van op de Via Podiensis - dag 5

wandelaars in regenkledij op de via podiensis

Volg hier de blogs van onze pelgrims die op stap zijn op de Via Podiensis. Zij doen van 4 mei '23 tot 14 mei '23 dit stuk van de Camino, van Le-Puy-en-Velay tot Conques.

Dag 5: dinsdag 9 mei '23

Aumont-Aubrac naar Nasbinals

Gisterenavond werden we verwend met een heerlijk menu terroir. De calorie voorraad werd goed aangevuld (en de cholesterol spiegel bleef ook niet achter). Bij aanhoudende inspanningen tijdens een Caminotocht kan dit absoluut geen kwaad.

Iedereen had een goede nachtrust achter de rug en na een goed ontbijt en stretching zagen we het allemaal zitten om de aangekondigde etappe van 26,5 km aan te vatten. Om toch de 27 km te halen plande Bart een klein ommetje van enkele honderden meter. Als volleerde rattenvanger werd hij kritiekloos gevolgd…..

Een rustig kabbelende wandeling tot aan Les Quatre Chemins waar een heerlijke soep of een appeltaartje met graagte werden verorberd.

Enkele honderden meter verder linksaf (voor de aandachtige wandelaar wat niet iedereen was, met een ‘keer ne keer were’ tot gevolg) opende zich geleidelijk aan het plateau van Aubrac. Woorden schieten tekort om deze wondermooie natuur te omschrijven. Een ongekende bloemenpracht, lage stenen muurtjes, rustig grazende koeien met dartele kalfjes. We wisten niet waar eerst kijken.

Het plateau opende zich en de hemelsluizen wilden niet achterblijven. De lichte motregen ging al vlug over naar lichte regen, zwaardere druppels en zware druppels.Voor enkelen was er na een 24 km gelukkig een opstapmogelijkheid in het busje (bewijst echt wel zijn nut en comfort in die omstandigheden).

Enkele doorbijters stapten nog even verder tot Nasbinals waar we in het plaatselijk café even konden recupereren en opwarmen.

Van daar naar onze Couvent waar we drie nachten te gast zijn. Benieuwd….. Bij de verwelkoming kregen we in elk geval een uitgebreide briefing.

- Hans