Overslaan en naar de inhoud gaan

Shirts

Hoe kies ik het perfecte shirt?

Een soepel vallend wandelshirt is een van de belangrijkste onderdelen van je outfit. Hoe kies je nu een geschikt shirt?

  • kies de juiste stof, afhankelijk van het seizoen. Merinowol houdt je koel wanneer het warm is, en warm wanneer het koud is. Trek je erop uit met de rugzak? Kies dan voor een model met platte naden.
  • je wil natuurlijk dat zweet makkelijk een weg naar buiten vindt. Kies daarom voor een shirt met een hoog ademend vermogen.
  • ga voor een model met een hoge UPF-waarde.

Een geschikte stof naargelang het seizoen

Tijdens de zomermaanden is je shirt je basislaag. Kies daarom voor stoffen met een hoog ademend vermogen, zodat zweet makkelijk afgevoerd wordt. Merinowol en synthetische stoffen zijn hiervoor de beste keuze. Ze zijn licht, ademend en drogen snel. Het nadeel aan synthetische stoffen? De zweetgeurtjes blijven sneller in je shirt hangen. Opteer daarom voor merinowol in situaties waar dit een probleem kan zijn, zoals tijdens een trektocht. Merinowol houdt namelijk de geurtjes weg. Katoen is dan weer geen goede keuze voor een fervente wandelaar aangezien de stof te lang vochtig blijft.  

Tijdens de winter is het slim om met verschillende lagen te werken. Kies voor kwalitatieve, thermische onderkledij en combineer met een shirt met lange mouwen. Ook hier is merinowol een geschikte keuze. Het houdt niet alleen je lichaam lekker warm, maar voert het zweet af naar buiten of naar het volgende laagje.

Staat een trektocht met de rugzak op het programma? Dan opteer je best voor een model met platte naden. Een platte naad is weggewerkt in de kledij en vastgezet met een tweede. Gevolg? Een duurzame naad die geen irritaties veroorzaakt bij rugzakgebruikers. Bij Buencamino in Nieuwpoort zijn bijna alle jassen en shirts gestikt met platte naden.

Hoge UPF-waarde

Het dragen van een kledij met een hoge UPF-waarde beschermt je huid tegen schadelijke UV-straling. Onze kledij bevat een UPF-waarde 50, waardoor 98% van de UV-straling geweerd wordt. Draag je een shirt met korte mouwen? Gebruik dan zeker voldoende zonnecrème met factor 50 voor een gezonde, zorgeloze wandeling.

Hulp nodig bij jouw zoektocht naar een geschikt shirt?

Breng ons een bezoekje in wandelshop Buencamino in Nieuwpoort en we helpen je graag verder met advies op maat.