Overslaan en naar de inhoud gaan

Broeken

Hoe kies ik de juiste broek?

Een broek moet comfortabel zitten en je ondersteunen tijdens korte en lange wandelingen. Bij de keuze van een geschikte wandelbroek, houd je het best rekening met volgende factoren:

  • kies voor een broek in een elastische stof voor voldoende bewegingsvrijheid en ademend vermogen.
  • hou het droog tijdens je wandelingen met een waterafstotende broek, zoals softshell.
  • ga je in de zomer op pad? Opteer dan voor een afritsbaar exemplaar en pas je moeiteloos aan de weersomstandigheden aan.

Elastische stof

Dagtochten of meerdaagse tochten vergen veel van je lijf. Opteer daarom voor een broek in synthetische materialen. Die zijn licht, sneldrogend en ademend. Daarnaast is ook voldoende bewegingsruimte belangrijk voor het klimmen of afdalen.  Kies je voor broeken in elastane of softshell, dan ben je zeker van een absoluut comfort gedurende de volledige wandeling. Bovendien houden ze je ook warm in koudere gebieden.

Waterafstotend 

Een goede wandelbroek kenmerkt zich door zijn waterafstotend vermogen. Een waterafstotende stof zorgt ervoor dat water aan het oppervlak afparelt, waardoor je broek enkel bij felle regenbuien nat wordt. Onze broeken uit softshell garanderen een waterafstotend effect. Gaat het heel hard regenen? Neem dan voor de zekerheid wel een regenbroek mee.

Afritsbaar

Het weer is onvoorspelbaar. Als wandelaar moet je dan ook voorbereid zijn op verschillende weersomstandigheden. Met een afritsbare broek zit je goed voor elke situatie. Bovendien houdt het je rugzak lekker licht. Win-win situatie!

Hulp nodig bij jouw zoektocht naar een geschikte broek?

Breng ons een bezoekje in wandelshop Buencamino in Nieuwpoort en we helpen je graag verder met advies op maat.