Overslaan en naar de inhoud gaan

Jassen

In enkele stappen naar de perfecte jas

Een regenbui tijdens je wandeling valt nooit uit te sluiten. Je wil dan ook een jas die je warm en droog houdt. Hou bij de keuze van je jas zeker rekening met:

  • een voldoende groot ademend vermogen en getapete naden.  
  • de waterdichtheid. Op zoek naar een extreem waterdichte jas? Kies dan voor een exemplaar met een waterkolom van minstens 10 000 mm.
  • de aanwezigheid van een beschermend membraan.

Ademend vermogen

Een ademende regenjas zorgt ervoor dat zweet makkelijk een weg naar buiten vindt en regen niet naar binnen sijpelt. Op die manier blijft het zweet niet plakken op je huid. Een goed ademende regenjas laat vocht naar buiten, maar niet naar binnen. Ben je van plan om een zeer intensieve activiteit uit te oefenen waar veel zweet bij komt kijken, verkies dan een jas met een voldoende groot ademend vermogen boven een extreem waterdichte jas. Laat je adviseren in onze wandelshop en ontdek welke jas geschikt is voor jouw activiteit.

Waterdichtheid

De waterdichtheid van een jas bepaalt welke waterdruk je jas aankan als het regent en wordt uitgedrukt in waterkolom. Hoe hoger de waterkolom, hoe beter je jas bestand is tegen regen. Bij Buencamino in Nieuwpoort verkopen we bijna uitsluitend jassen met een waterkolom van minstens 10 000 mm waterkolom, wat extreem waterdicht is. Zo ben je zeker dat je droog bent en blijft tijdens je volgende wandeling.

Beschermend membraan

De mate van ademend vermogen en waterdichtheid hangt onder meer af van de aanwezigheid van een membraan. Dit is een dun laagje met poriën, dat ervoor zorgt dat regen niet naar binnen kan, maar waterdamp (van het zweten) wel buiten raakt. Onze jassen zijn uitgerust met een kwalitatief membraan van GORE-TEX®. Dit membraan maakt je jas ademend, water- en winddicht.

Hulp nodig bij jouw zoektocht naar de perfecte jas?

Breng ons een bezoekje in wandelshop Buencamino in Nieuwpoort en we helpen je graag verder met advies op maat.