Overslaan en naar de inhoud gaan

Schoenen

Hoe kies ik het perfecte schoenen?

Elke geslaagde wandeltocht start met een uitstekende, goed zittende wandelschoen. Wil je gepast advies op maat? Kom dan zeker bij ons langs voor een meting van je voet. We geven alvast enkele aandachtspunten mee:

  • kies voor een schoen met een voldoende groot ademend vermogen.
  • niks is vervelender dan natte voeten. Waterdichte materialen zijn dan ook een must.
  • gebruik zo nodig comfortzolen zodat je goed vast zit in de schoen. Pas ook de loopzool aan de omstandigheden aan.
  • investeer in geschikte wandelsokken.

Ademend en waterdicht

Een wandelschoen moet in de eerste plaats natuurlijk goed zitten: van knellingen of irritaties mag geen sprake zijn. Kies daarnaast voor een schoen met een groot ademend vermogen die waterdicht is. Natte voeten veroorzaken namelijk sneller irritaties en blaren. En laat dat nu net hetgeen zijn wat je wil vermijden. Bijna al onze wandelschoenen zijn uitgerust met Goretex®, een hoogkwalitatief membraan dat je schoen doet ademen.

Goede grip

Valpartijen zo veel mogelijk voorkomen? Zorg er dan voor dat de zool voldoende grip heeft. Bij Buencamino Wandelshop in Nieuwpoort vind je vooral wandelschoenen met een Vibram zool, passend voor alle terreinen (A/AB/B/BC). Deze zolen zijn bovendien sterk, licht en slijtvast.

Nood aan extra ondersteuning? Gebruik comfortzolen

Bij Buencamino Wandelshop meten wij eerst de voeten. Onze medewerkers kregen hiervoor een speciale opleiding. Aan de hand van deze meting  vinden wij de gepaste schoen voor elke voet in onze ruime stock. Het comfort in de schoen kunnen wij verhogen met de correcte Sidas Comfort inlegzool.

Wandelsokken

Een goede wandelsok houdt de voeten droog en voorkomt blaren en huidirritaties. Katoenen sokken zijn bij ons dan ook uit den boze wegens gebrek aan ademend vermogen. Bij Buencamino Wandelshop kies je uit een voortdurende voorraad van meer dan 1000 paar wandelkousen, vooral op basis van merinowol. Lang, kort, halflang, compressie, invisible of teenkousen: bij ons zit je goed voor de hoogste kwaliteit aan de beste prijs. Voor elk type voet en wandelaar.

Hoge of lage schoenen?

Twijfel je tussen hoge en lage wandelschoenen? Hoge wandelschoenen geven veel steun rond de enkels, waardoor de kans op een verstuiking verkleint. Daarnaast houden ze je voeten warm en zullen je sokken sneller droog blijven. Langs de andere kant zijn ze wel zwaarder van gewicht en bieden ze minder bewegingsvrijheid.

Lage wandelschoenen zijn lichter, geven meer bewegingsvrijheid en zijn ideaal voor lange afstanden in warm en droog weer. Ga je wandelen in berg- of rotsachtige gebied? Dan zijn lage wandelschoenen een minder goede keuze, aangezien ze minder steun en grip bieden.

Nieuw: Urban City Schoen

Bij Buencamino in Nieuwpoort hebben we een brede keuze aan hoge en lage wandelschoenen. Maar ook voor jouw dagelijkse schoen kan je bij ons terecht. Deze kwalitatieve schoenen met een uitgekiende urban city look verzekeren je van een uitstekend draagcomfort voor zowel op het werk als in de vrije tijd.

Hulp nodig bij jouw zoektocht naar de ultieme wandelschoen

Breng ons een bezoekje in wandelshop Buencamino in Nieuwpoort en we helpen je graag verder met advies op maat.