Overslaan en naar de inhoud gaan

Truien

Hoe kies ik de juiste trui?

Van een trektocht in het Hoge Noorden tot een stevige wandeling op eigen bodem: een comfortabele, isolerende trui is een must have in je garderobe. Waar moet je zeker rekening mee houden?

  • kies voor een geschikte warmhouder, zoals Fleece, PrimaLoft of PolarTec® en blijf warm in koude omstandigheden. Een voldoende groot ademend vermogen zorgt daarnaast voor het nodige comfort tijdens de inspanning.
  • zorg voor een hoge UPF-factor om je te beschermen tegen UV-straling.
  • kies voor duurzame, soepele materialen en geniet jarenlang van je trui op de mooiste wandelingen.

Blijf warm, in alle omstandigheden

Staat er een wandeling gepland in het prachtige Andalusië of waag je je liever aan een hike in de Alpen? Waar je ook bent, het is belangrijk om de dikte van je trui aan te passen aan de omstandigheden. Onze truien zijn uitgerust met Fleece, PrimaLoft en PolarTec® als belangrijkste warmhouders. Het voordeel van deze materialen? Ze houden je altijd en overal warm, ook bij contact met water. Kies daarnaast voor een trui met een voldoende groot ademend vermogen. Truien uit merinowol en polyester zijn hiervoor een goede keuze.

Hoge UPF-factor

Het is belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de schadelijke UV-straling. Investeer daarom in een trui met een hoge UPF-waarde. Onze kledij bevat UPF-factor 50, wat betekent dat 98% van de UV-straling wordt tegengehouden. Zo geniet je zonder zorgen van de zonnigste wandelingen.

Soepele en duurzame materialen

Natuurlijk wil je comfortabel bewegen en voldoende bewegingsvrijheid voor je armen en bovenlichaam. Ons assortiment truien bestaat uitsluitend uit hoogwaardige, soepele materialen waar je jarenlang van geniet.

Hulp nodig bij jouw zoektocht naar de perfecte trui?

Breng ons een bezoekje in wandelshop Buencamino in Nieuwpoort en we helpen je graag verder met advies op maat.