Overslaan en naar de inhoud gaan

Groeten van op de Via Podiensis - dag 3

groepsfoto op de via podiensis

Volg hier de blogs van onze pelgrims die op stap zijn op de Via Podiensis. Zij doen van 4 mei '23 tot 14 mei '23 dit stuk van de Camino, van Le-Puy-en-Velay tot Conques

Dag 3: zondag 7 mei '23

Saugues-Le-Rouget naar St.Alban sur Limagnol

Zoals voorspeld laat de zon zich vandaag amper zien, is de regen van de partij en is het aanzienlijk koeler. Als je denkt dat dit het humeur van de Pelegrino’sPelehrina’s van Buencamino zou aantasten dan zit je er glad naast. Het is wat het is: regenbroek aan, regenbeschermer over de rugzak, regenjas aan en hop, we go. Terug een mooie staalkaart van de wandelshop Buencamino kunnen aanschouwen. Dat we voordien een uitgebreid ontbijt hadden verorberd speelde misschien ook wel mee bij de lach op de gezichten.

Op pad voor een tocht van ( voorzien) 29 km maar uiteindelijk iets meer….

De regen onderweg deed geen afbreuk aan het wisselende landschap en het langzame stijgen tot Le Sauvage (1292 m). Bloemenpracht alom.

Een korte halte onderweg had de energie terug op peil gebracht. Het goede humeur was boven peil gebleven. Wat een hartelijke en warme groep en groepsgeest.

De picknick aan Le Sauvage was welkom. Na een korte struggle met de wandelstokken (wie/wat behoort bij wie ….) en de vaststelling dat Bart niet met iedereen de aangebrachte Vaseline wou delen, terug op pad.

In Gent zeggen ze ‘Nie neute en nie pleuje’ en onze groep was er een levende toepassing van. Nog vele kilometers te gaan, enige bijstand gevraagd in la chapelle de Saint-Roch (gaan we de regenbroeken afdoen of aanhouden?-het tweede was de gelukkige beslissing) en afspraak aan het busje om ons naar het hotel te laten voeren.

Busje??? Waar is dat busje??? Ah ja, we zijn er al enkele kilometer voorbij als de euro valt. Hulplijn gebeld, enige Babylonische spraakverwarringen, een drietal Pelegrino’s die nóg verder gestapt zijn, 2 Pelegrina’s die op hun stappen teruggekeerd zijn en enkele Pelegrino’s en Pelegrna’s die onmiddellijk ter plaatse rust hebben ingeroepen. Om en bij de 31-34 km in de benen (afhankelijk tot welke voornoemde groep je behoorde) en eind goed, al goed. Bracht dit een woordje mee, een geklaag, een gezucht? Totaal niet: dat is de positieve spirit in deze groep! Zalig.

PS: door onze inspanningen van vandaag, morgen een halve rustdag want amper 18 km te stappen.

- Hans