Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderweg op de Camino Inglés - dag 5

groesfoto camino ingles dag 5

Pelgrimstocht op de Camino Inglés van Ferrol naar Santiago de Compostela en Finistera, van 3 oktober 2023 tot 12 oktober 2023.

Dag 5: zaterdag 7 oktober 2023

Bruma naar San Vincente (hotel), 30km

Meteo: heet (33 graden )

436 hoogtemeters

Gisteren was een pittige dag maar de geest van o Camino heeft duidelijk bezit genomen van onze groep. Een copieuze maaltijd de avond voordien (o. a. een halve koe met frietjes), een goede nachtrust en een uitgebreid ontbijt zorgen voor relaxte en gretige gezichten.

De stretch voor het vertrek zorgt voor enige spanning (op de spieren natuurlijk) en hop we starten zonder stress aan de komende 30 km. Het profiel belooft een op en af parcours over verharde en onverharde wegen. Na 3,5 km ontmoeten we een beeldentuin met terras en dinosaurus. Een ideale gelegenheid voor een plasje, een drankje en bevoorrading.

Wie er gebruik van maakte, beklaagt het zich niet. Tot Sigueiro (km 25,6) niets van bevoorradingspunten. Het voorziene punt Cruceiro in Calle hield de poorten dicht. De wraak van Felipe II, zoon van keizer Carole V, die hier een nacht heeft overnacht.

Ere wie ere toekomt: de busjes bewezen hun ongelooflijke nut. Bevoorrading met koele drank op een uitgelezen plaats, versterkt met druifjes en cakejes (bedankt L en JP en tracteur BB).

Nadien slaat de hitte ongenadig toe, beetje bij beetje. De lichamen worden langzaamaan leeggezogen op een eindeloos rechte weg waar op het einde een bushokje lonkt. De laatste energie(repen) worden aangesproken, de laatste druppels worden uit de flessen geperst om tot het einde te gaan. Voordien hadden we met blind vertrouwen de ervaren gids gevolgd (minus 1 …).

De laatste loodjes wegen vandaag extra zwaar, ook omdat er nog een kleine zoektocht volgt. Maar eind goed, al goed. De loden zon kreeg ons niet klein, een kleine inzinking niet te na gesproken.

Iedereen verdient vandaag een hele dikke proficiat!!! Ultreia!!

Een frisse pint op het terras is oververdiend!

- Hans