Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderweg op de Camino Inglés - dag 7

verzicht van santiago de compostella

Pelgrimstocht op de Camino Inglés van Ferrol naar Santiago de Compostela en Finistera, van 3 oktober 2023 tot 12 oktober 2023.

Dag 7: maandag 9 oktober 2023

Santiago de Compostella naar Negreira, 21.92km

Meteo: blijft warm en zonnig (34 graden)

511 hoogtemeters

Gisteren was een onvergetelijk hoogtepunt en alle pelgrims hebben er van genoten. Een goede nachtrust was het gevolg (maaginhoud: st. Jacobsschelpen, een steak met frietjes en Spaanse pannenkoekjes).

Met een overvolle batterij aan energie vatten we vandaag -als gediplomeerde pelgrims - onze tweede Camino aan: de Camino Finisterre (Fisterra). Na enige administratieve formaliteiten wegens een ‘verdwenen’ portefeuille vatten we de weg aan. Vlot uit het stedelijk gebied en een laatste blik op de kathedraal, mysterieus door de nevels die haar omhelzen.

De groene omgeving zet aan tot een gezwinde pas tot O Cruceiro waar onze zorgzame chauffeurs een tafel hadden gereserveerd. Enkelingen zouden er dan nog durven voorbijlopen: shame on you.

Bij de verfrissende drank kregen we allemaal een spietje tortilla aangeboden. De Galiciërs blijven ons in de positieve zin verrassen.  Vree wijs!!

Nadien volgt een beklijvende beklimming: bordje wijst - à la Flamande - het komende traject aan dat we onder de voeten krijgen : 10% -2 km (het waren er iets meer). De schaduw bracht verlichting en de hindernis werd zonder moeite genomen, waarbij ook de bucolische omgeving zorgde voor poëtische gedachten.

Volgende stop: Ponte Maceira. Een heel mooie verborgen parel. Wat we ondertussen gewoon zijn: bodega gesloten. Maar de uitgerokken groep treft elkaar op een zalig rustig plaatsje met watervoorziening.

Na een verkwikkende hergroepering treffen we elkaar terug in Negreira op een terrasje. Tradities worden vlug gevormd: een verfrissende Estrella Galicia (of iets anders) om de mooie verlopen dagtocht af te sluiten. Om de gelopen kilometers maalt ondertussen niemand meer.

Het verwondert ons toch wel dat er nog vrij veel Pelgrims onderweg zijn.

Als de komende dagen brengen wat we vandaag al beleefden, dan staan er nog mooie dagen te wachten (en tochten natuurlijk ook). Wat ook een mooi vooruitzicht is: onze valiezen blijven 2 nachten op dezelfde kamer! Luxe!

- Hans