Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderweg op de Camino Inglés - dag 9

pelgrim op de camino finisterre

Pelgrimstocht op de Camino Inglés van Ferrol naar Santiago de Compostela en Finistera, van 3 oktober 2023 tot 12 oktober 2023.

Dag 9: woensdag 11 oktober 2023

Olveiroa naar Muxia, 33.43km

Meteo: licht bewolkt, deugddoende wind, 24 graden

607 hoogtemeters

Na een goede nachtrust staan we alweer paraat om de voorlaatste etappe van onze Camino aan te vatten. De uitbaters zetten heel attent hun beste beentje voor, wat geapprecieerd wordt door de stilaan opengaande ogen.
Ongeloof in de groep dat dit tot nu toe meer dan gesmaakt avontuur stilaan een einde kent. Maar toch verkneukelen onze kustgirls en -boys zich in het komende avontuur. Zij staan met schopje en emmertje klaar (figuurlijk) want vandaag bereiken we het zeetje in Muxia.

Na de vele kilometers van gisteren starten we onze stapdag om 8u30 met de traditiegetrouw strek en rek oefeningen. De voorbije dagen ging het iets vlotter. Gekraak en gepiep valt al bij al mee. We doen dit voor het pleintje van de hostal in Olveiroa waar onze BB 11 jaar geleden overnachtte. De lichamelijke ongemakken neemt BB er bij met de grimlach (??). De weg verzacht de pijn en de krampen, de uitlaat raakt stilaan hersteld.

Verrassend gezelschap op ons pad. Windmolens alom. Kortom genieten van de stilte en de schoonheid van het pad. Het is vandaag een wondermooie dag dankzij het schitterende landschap. De eucalyptusbomen ontplooien hun schoonheid en geur. Het wordt wel duidelijk dat de herfst stilaan zijn intrede doet. De kleurvariaties zijn alom tegenwoordig.

De lichtjes aanwakkerende wind bewijst dat we op de goede weg zijn: de weg naar zee opent zich plots, om dan terug te verdwijnen en te verschijnen. Deze slingerende verschijningen doen ons vergeten dat de laatste kilometers toch nog doorwegen want de weg blijft op en afgaan. Uiteindelijk krijgen we het mooi gelegen
Muxia in het oog aan een kleine baai.

Afspraak in O Marina waar de dagelijkse frisse pint(en) of familie ervan staat te wachten.

Iedereen verdient vandaag een hele dikke proficiat, van de vlugge stapper naar de doorzettende stapper. Bewondering alom want iedereen verlegt zijn grenzen. De superheerlijke bananen kwamen vandaag
echt van pas.

Morgen wacht onze laatste stapdag maar daar denken we nog niet aan. Benieuwd naar ons hotel en het diner.

- Bart