Overslaan en naar de inhoud gaan

Groeten van op de Via Podiensis - dag 4

wandelaars op de via podiensis

Volg hier de blogs van onze pelgrims die op stap zijn op de Via Podiensis. Zij doen van 4 mei '23 tot 14 mei '23 dit stuk van de Camino, van Le-Puy-en-Velay tot Conques.

Dag 4: maandag 8 mei '23

St.Alban-sur-Limagnole naar Aumont-Aubrac

Voor een Peligrino/-a wordt alles vlug relatief. Met amper 15 km voor de boeg is het vandaag rustdag. Iedereen is opvallend goed van de toch wel lange etappe van gisteren hersteld. Ligt het aan de fysieke gesteldheid? Aan de ingesteldheid? Aan Jacobus die ons zo gunstig gezind is? Het betere weer? Wie weet. Feit is dat we er allemaal monter uitzien.

Het vervoer naar het startpunt is niet rechtlijnig want Leslie heeft zoveel te vertellen dat het niet steekt op een afslag meer of minder missen. Bart volgt slaafs de missers… Aan het startpunt krijgen we allemaal een professionele opwarming, stretching en plooiing zodat we onmiddellijk de juiste cadans hebben.

Wie de mooie taal van Molière niet machtig is, heeft ondertussen zeker al twee woorden geleerd: descendre en monter, ook al valt het allemaal reuze mee.

Onder de deskundige uitleg van vogelaar en floriste bereiken we net op tijd Les Estrets waar Leslie ons opwacht. De Gîte afficheert omelette aux cèpes en iedereen is onmiddellijk verkocht. Er zijn echter maar 5 vuren om te bakken en na enig overleg met de uitbater wordt een pragmatische oplossing uitgedokterd zodat iedereen van deze heerlijkheid kan genieten. Onze chef kok van het gezelschap zorgt dat alles vlot georganiseerd wordt, ook al veroorzaakt dit enige paniek bij x die op een democratische wijze (nu ja) door onze chef kok belast weed met het opscheppen van de sla. Menige lach en traan later savoureren we de heerlijke omelette. Een echte aanrader en wanneer Buencamino aankondigt dat de rekening vereffend is, kan de ontspannen vrolijkheid niet meer op.

De rest van de tocht kan niet meer stuk en in een vlotte beweging bereiken we ons hotel.Enkele uren rust en een heerlijk diner staan nog op de agenda.

We hebben al een aantal kilometers achter ons gelaten maar door de sfeer in de groep worden deze amper geteld. Alleen enkele kleine ongemakken aan de voeten zijn er de stille getuigen van.

Morgen het plateau van de Aubrac en de weerkundige dienst voorspelt niet zoveel goeds. Alsof ons dat iets kan schelen……

- Hans