Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderweg op de Camino Inglés - dag 1

camino inglés narón

Pelgrimstocht op de Camino Inglés van Ferrol naar Santiago de Compostela en Finistera, van 3 oktober 2023 tot 12 oktober 2023.

Dag 1: dinsdag 3 oktober 2023

Ferrol naar Neda, 15 km

Door het verlaten van het vertrekuur door Ryanair was het middernacht vooraleer we voet aan de grond konden zetten op Santiago Airport maar dat had geen invloed op de gemotiveerde Pelegrina’s en Pelegrino’s van Buencamino. Aan de uitgang werden we warm onthaald door onze chauffeurs die de lange weg naar daar in een recordtempo hadden afgelegd vanuit Nieuwpoort met de vertrouwde busjes (verhaal apart).

De rit naar de Parador (!!) verliep vlot, het inchecken idem dito zodat iedereen toch rond 02 uur onder de dekens lag. Pas om 09.30 u ontbijt (lekkerrrrr) en om 10.30 u op stap voor de eerste dag. Wat een luxe maar er lagen dan ook maar 15 km voor de voeten te wachten. Een instapetappetje.

Eens de Credencial del Pelegrino in ons bezit, op weg vanaf het officiële vertrekpunt. Hobbel de bobbel langs de werken in Ferrol, langs de kathedraal voor een stempel en dan langs de ria Ferrol tot eindpunt Neda. Eten en drank onderweg: Nada.

Alles verliep gezwind vlot maar wat wil je: de eerste dag is een kennismakingsdag en dus heel veel blablabla tetter de tetter. Gevolg: een drietal was zo intens bezig met de analyse van de plastuit (te koop in Buencamino) dat een afslagpunt werd gemist zonder veel erg. Door de hiervoor geschetste omstandigheden was het niet erg dat het landschap niet zoveel te bieden had.

En wat doet een wandelaar die slechts 15 km in de benen heeft en weet dat zijn valies wacht in de Parador aan het vertrekpunt? Die stapt terug zoals zes stappers uit de groep! Dat belooft voor de volgende dagen. De redt van de groep genoot van de busjesrit terug.

We zijn vertrokken met een ‘Ola’ langs hier, een ‘welcome’ langs daar en een ‘Buencamino’ langs ginder. Een hartelijk welkom door de lokale bevolking.

Meteo: ideaal stapweer bij 21 graden en zon. Houden zo!

- Hans