Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderweg op de Camino Inglés - dag 2

onze wandelaars op de camino inglés

Pelgrimstocht op de Camino Inglés van Ferrol naar Santiago de Compostela en Finistera, van 3 oktober 2023 tot 12 oktober 2023.

Dag 2: woensdag 4 oktober 2023

Neda naar Pontedeume, ca. 15 km

Meteo: zonnig -25 graden

Een copieus diner, een geslaagde nachtrust en een heerlijk ontbijtbuffet zorgen er voor dat ons gezelschap straalt als de zon. Gepakt en gezakt met onze busjes naar het vertrekpunt Neda (de chauffeurs zijn ook stapelexperten).

Eerste doel: in de albergue onze eerste stempel van de dag halen. Een gesloten deur houdt ons niet tegen want de sleutel bevindt zich in de open kluis. Deur open en geen stempel gevonden dus zonder op pad. Vandaag gaan de deuren van de natuur geleidelijk aan open: het stedelijk gebied ligt achter ons en de lichte stijgingen zorgen voor een mooi uitzicht op de ria Ferrol. Volle palmen, eucaliptusbomen, kiwi’s, appelsienbomen, …. verspreid langs rustige en (on) verharde wegen zorgen er voor dat de kilometers wegvloeien. In Fene een groepsstop op terras (met het unaniem aanduiden van de fondsenbeheerder) om nadien de klim naar Vilar do Colo aan te vatten. Door de memoralia langs de weg (aanleiding tot fotoshoot) groeit nu ook het Caminogevoel geleidelijk aan. In Vilar do C splitst de groep ongewild. Enkele hupse hinden (m/v - nu ja misschien licht overdreven) volgen de gewone route, de meerderheid kiest onder leiding van BB de groene route. Deze laatste groep wordt getrakteerd met een mooi uitzicht op de ria Ares. De afdaling naar de ria wordt beloond met de voetjes op het strand in Cabañas. Het uitgebreide stiltemoment (met dwingende ogen afgedwongen om enkele meisjes stil te krijgen) in de prachtige omgeving, enkelen gezeten op de bank en enkelen gezeten op de matjes, geven meer dan genoeg energie om de laatste kilometers richting Pontedeume aan te vatten. Een blij weerzien tussen de 2 ongewild gesplitste groepjes wordt gevierd op een terrasje. Een afsluiter van de mooie dagtocht.

Na een busritje vol geslaagde pogingen tot ‘Allez, chantez’ bereiken we ons hotel voor drie dagen waar de toch wel verwende Pelegrina’s en Pelegrino’s onderdak zullen vinden. De gewone wereld ligt na 2 dagen al ver achter ons door de gezonde positieve en samenhorige vibes in de groep waarvan je niet zou denken dat deze nog maar zo recent gevormd is. Een Camino doet toch wondere dingen. ULTREIA!

En ja, onze noodzakelijke minimaal 2 stempels werden gezet in onze Credencial.

- Hans